Cum se ȋngrijesc plantele carnivore?

1

Plantele carnivore au o imagine fascinantă, misterioasă. Se ȋntȃlnesc pe aproape toată planeta. Sunt plante ce s-au adaptat la viaţa ȋn medii sărace ȋn substanţe minerale, mai ales ȋn azot. Pentru procurarea nutreinţilor, aceste specii au adoptat o strategie diferită de a celorlalte plante, capturȃnd animale și extragȃnd nutrienţii din corpul acestora.

Dacă doriţi să vă bucuraţi de prezenţa lor trebuie să cunoașteţi cȃteva secrete. Astfel, e important să știţi că sunt destul de pretenţioase și necesită multă atenţie.

Vezi și: Fascinantele plante carnivore sunt bune la casa omului

Plantele carnivore-reguli de ȋngrijire:

  1. Alegeţi un loc luminat, dar care să nu fie expus direct razelor soarelui.

2. Aveţi grijă ca substratul să fie umed. Ţineţi cont de faptul că unele specii cresc ȋn zone mlăștinoase, aceste avȃnd alte cerinţe referitoare la cantitatea de apă oferită.

Pentru a asigura o umiditate permanentă, ghivecele se pot așeza ȋn tăvi cu apă. Acestea sunt de ajutor și ȋn cazul ghivecelor scoase afară, ȋn grădini sau pe terease deoarece mediul exterior favorizează evaporarea rapidă a apei.

Atenţie! Se va folosi numai apă distilată, apa de la robinet și cea de izvor conţin o cantitate mare de minerale care vor afecta planta.

 3. Utilizaţi un substrat compus din 50% muschi Sphagnum și 50% nisip cu granulaţie mare.

Atenţie! Nu folosiţi amestec de muschi prefertilizat deoarece acesta este prea bogat ȋn minerale.

Ţineţi cont de faptul că turba nu este o resursă regenerabilă, ea formȃndu-se prin descompunerea ȋn mii de ani a organismelor vii și că prin extragerea sa se eliberează ȋn atmosferă tone de CO2.

Pe piata puteţi găsi pămȃnt special pentru plante carnivore. De exemplu, pe www.Hornbach.com o punga de 3 l costă 27 lei.

4. Dacă ghiveciul este ţinut la interior, se recomandă hrănirea plantei o dată pe săptămȃnă. Dacă nu aveţi muște sau ţȃnţari, puteţi cumpăra viermișori de la magazinele pentru pescari.

Printre cele mai cunoscute specii de plante carnivore se numără: Dionaea, Nepenthes, Sarracenia, Pinguicula și Drosera.

Un ghiveci cu una dintre aceste specii costa 30 lei pe www.Hornbach.com

Sursa foto: Pinterest

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here