Frigiderul – cum să-l curăţăm şi organizăm simplu şi rapid!

0
Frigiderul-organizare-şi-curăţenie

Vine acel moment în viaţa fiecăruia dintre noi când deschidem uşa frigiderul şi ne întâmpină o imagine apocaliptică. Vedem un dezastru organizatoric: legume peste fructe, recipiente goale şi pline, mâncăruri rătăcite şi mirosuri deloc apetisante. Toate sunt îngrămădite şi îndesate. Totul este gata să cadă la cea mai mică atinge. Da, acesta e semnul că trebuie să facem curat!

Curăţenia, un mod rapid de a o realiza!

Începem simplu: scoatem tot (da, tot) din frigider! Desigur, să nu uităm să oprim aparatul frigorific pentru a nu exista posibile accidentări cauzate de electricitate.

După ce am asigurat siguranţa spaţiului de lucru, îndepărtăm rafturile, sertarele sau separatoarele. Pregătim un recipient cu apă călduţă şi detergent de vase.

Rafturile se pot spăla în Frigiderul-curăţenie-folie-rapiditatechiuvetă şi se şterg cu un prosop din bumbac. Restul aparatului se curăţă cu o cârpă din microfibre îmbibată în apa pregătită. După executarea procesului de curăţare, vom monta înapoi rafturile, sertarele sau separatoarele. Este indicat să spălăm frigiderului o dată la 4, cel mult 6 săptămâni!

Pentru a facilita procesul viitor de curăţare a frigiderului, un truc uşor este să învelim rafturile în folie de plastic. Aşa nu vom mai pierde timp curăţând petele, ci pur si simplu vom schimba folia. Pentru a diminua mirosurile din frigider putem să adăugăm o jumatate de lămâie. Simplu, rapid, ieftin!

Cum reuşim să organizăm frigiderul?

Dupa ce am sortat ce păstram şi ce aruncă, şi dupa ce am curăţat frigiderului, e timpul să ne organizăm spaţiul!

Poate unul din cele mai dificile aspecte ale curăţeniei este aşezarea şi organizarea lucrurilor, mai ales într-un spaţiu limitat. Ideea de bază nu e pe ce raft şi în ce colţ al frigiderului stă fiecare categorie alimentară şi non-alimentară. Noi ne dorim să avem o logică de organizare a spaţiului.

Putem începe prin a lua borcanele pe care nu le mai folosim şi să punem legumele şi verdeţurile în ele, asta doar dacă nu dispunem de un compartiment dedicat lor (util: a nu se spăla pentru a-şi menţine prospeţimea pentru o perioadă mai îndelungată). O altă modalitate de depozitare ar fi ca acestea să fie puse în hârtie şi aşezate. Nu este indicată folosirea plasticului deoarece „transpiră” şi alimentelor se vor strica în câteva zile.

Citeşte şi: Fabricile de oxigen din casă: plante pentru aer curat

Dacă tot organiFrigiderul-organizare-coşuleţezăm frigiderul, am putea încerca cu coşuleţe etichetate. Este practic, deoarece nu vom mai împrăştia lucrurile prin frigider, ci le vom ţine la un loc bine stabilit.  În plus, coşuleţele alunecă uşor de pe raft atunci când vrem să luăm, să punem sau să căutăm ceva!

De ajutor este să etichetăm şi compartimentele de pe uşă! Astfel vom şti mereu unde este locul fiecărui produs şi nu vom mai fi tentaţi să aruncăm produsele pe unde vedem un loc liber în frigider!

Coşuleţe, etichete, borcănele şi folie de plastic – nişte trucuri simple, rapide şi ieftine care ne ajută să punem ordine în frigider!

Sursă foto: http://www.pinterest.com/

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here