Pâinea veche transformată în desertul preferat al prințesei Diana

0

Vi se întâmplă des să cumpărați mai multă pâine decât aveți nevoie, ajungând în situația, ca într-un final, să o aruncați? Pentru conștiința românească creștină, pâinea este simbol al vieții, de aceea nu se aruncă niciodată. Mai mult sau mai puțin din această conștiință i-a rămas și omului contemporan, de aceea mulți dintre noi simțim o strângere de inimă când trebuie să aruncăm pâinea.

Orice gospodină știe că  poate să facă din pâinea veche pesmet sau crutoane, dar astăzi CasoTeca vă arată cum puteți transforma pâinea veche într-o delicioasă budincă, despre care legenda spune că ar fi fost preferata Prințesei de Wales.

Pentru asta aveți nevoie de:

12 felii din pâinea cu pricina (să fie albă)

O lingură de zahar pudră

4 linguri de Amaretto

85 g de fulgi migdale

110 g de stafide

410 ml de smântână pentru frișcă

140 ml de lapte

9 gălbenușuri

200 g de zahăr (170 g pentru conținut și 30 g pentru topping)

110 g unt

Vanilie.

Cum se prepară:

Strafidele trebuie înmuiate cu o zi înaine în Amaretto și lăsate la temperatura camerei, acoperite.

Gălbenușurile se bat cu zahărul. Laptele, smântâna și vanilia se pun la fiert, iar când dau în clocot, se toarnă peste gălbenușuri, amestecând continuu pentru a omogeniza compoziția.

Pentru un aspect mai frumos, coaja de la pâine poate fi îndepărtată, iar feliile se ung cu unt. Patru felii de pâine trebuie tăiate cubulețe și puse într-o tavă unsă în prealabil cu ulei sau unt. Desupra cubulețelor se pun stafidele înmuiate. Peste ele restul feliilor de pâine, tăiate  în două jumătăți, pe diagonală.

desert-preferat-printesa-diana

Peste toate, se toarnă în mod omogen amestecul fierbinte făcut mai devrme. Se lasă 20 de minute, apoi, tava se pune peste un vas cu apă fierbinte (apa să ajungă până la ¾ din înălțimea vasului) și se bagă la cuptor pentru jumătate de oră. Acesta trebuie încins în prealabil la temeratura de 180 de grade.

Citește și Cum să scăpăm de mirosurile neplăcute din frigider?

 

După ce este scoasă din cuptor, budinca se presară cu 30 de grame de zahăr caramelizat (cu ajutorul unei torțe cu gaz), cu zahărul pudră și fulgii de migdale.

Cum o servim?

Este delicioasă servită caldă, cu smântână, înghețată de vanilie sau dulceață de fructe de pădure ori zmeură.

Poftă bună!

Sursă foto: toriavey.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here