7 idei de decorare cu coșuri împletite

0

Coșurile împletite sunt elemente versatile, având dublă funcție: de depozitare și de decor. Oferă spațiu de depozitare pentru diferite articole din casă astfel poți să păstrezi ordinea în locuința ta și să găsești obiectele de care ai nevoie fără prea mult efort. Coșurile împletite dau și un plus de originalitate în amenajarea încăperii.

Le poți găsi disponibile în diverse culori, forme și mărimi. Nu uita însă să păstrezi omogenitatea în alegerea și amplasarea lor în casă. Practice și cu un decor într-o manieră clasică, coșurile împletite pot fi dispune pe hol, în camera de zi, în dormitor, în camera copilului, în bucătărie, în baie sau în grădină la care poți adăuga diverse accesorii pentru a deveni cât mai atrăgătoare și mai chic.

Având un rol decorativ foarte puternic în mod sigur te vor inspira să creezi în casa ta un stil rustic și confortabil prin stocarea de lucruri. Uite 7 moduri de decorare în care le poți utiliza:

1. Coșuri împletite pe hol
Încă de la intrare îți poți surprinde invitații cu un pantofar alcătuit din coșuri de nuiele. Aceste coșuri împletite intergrate în dulapul de la intrare vor da un aspect șic și foarte interesant.

cosulet decorare
cosulet decorare
mobilier hol
mobilier hol

2. Coșuri împletite în camera de zi
În camera de zi un element original și decorativ poate fi un coșuleț cu flori care poate înlocui un ghiveci, în acest fel vei aduce florile din grădină mai aproape de tine. Pot fi folosite și ca aranjamente florale la mese festive sau ca sertare în dulapuri.

cosulete de nuiele
cosulete de nuiele
decorare camera de zi
decorare camera de zi

3. Coșuri împletite în dormitor
În dormitor coșurile sunt utile pentru mărirea spațiului de depozitare dar se pot folosi de asemenea și pentru decorarea colțurilor sau a locului gol de sub pat. În ele se pot depozita pături și lenjerii de pat.

cos depozitare obiecte
cos depozitare obiecte
cos tablou
cos tablou

4. Coșuri împletite în camera copilului
Coșurile realizate manual sunt ideale pentru depozitarea cărților de povești și a jucăriilor copiilor. Realizate din răchită sau nuiele de salcie sau salcam, coșurile sunt prevăzute cu mânere pentru a se putea muta cu ușurință dintr-un loc în altul.

cosuri pentru depozitare jucarii
cosuri pentru depozitare jucarii

5. Coșuri împletite în bucătărie
Coșurile împletite pot fi folosite în bucătărie ca simple elemente de decor, pentru depozitarea tacâmurilor sau a altor accesorii necesare. Mai mult decât utile, cele cu forme regulate sunt perfecte pentru a fi așezate în rafturile mobilierului de bucătărie iar cele colorate sunt adevărate opere de artă care merită expuse în locurile vizibile deoarece sunt rezistente la abur și umezeală.

decorare bucatarie
decorare bucatarie
cosuri in bucatarie
cosuri in bucatarie

6. Coșuri împletite în baie
Coșurile împletite sunt interesante în primul rând prin capacitatea lor de a se adapta la aproape orice tip de mediu, stil sau spațiu, fiind rezistente la abur și umezeală ca și în bucătărie. În baie sunt bune pentru depozitarea ordonată a rufelor murdare și ca rafturi sau ca sertare pentru un mobilier simplu, care te va ajuta să economisești spațiu și să obții un decor atrăgător.

cosuri pentru baie
cosuri pentru baie
cosuri baie
cosuri baie

7. Coșuri împletite în grădină
Fie că sunt elemente decorative simple sau ghivece pentru flori, se potrivesc foarte bine și pentru decorul grădinilor sau al teraselor având un rol estetic deosebit.

lampadar pentru gradina
lampadar pentru gradina
cosuri pe balcon
cosuri pe balcon

Toate aceste idei de coșuri de depozitare reprezintă o variantă eficientă de stocare oferind avantajul de a fi mult mai durabile comparativ cu, cutiile de depozitare. Chiar dacă de ce cele mai multe ori nu sunt așa ieftine, sunt foarte frumoase și utile, astfel încât merită atenție din partea noastră.

cosuri impletite
cosuri impletite

Dacă vă hotărâți să cumpărați coșuri de acest fel nu uitați să țineți cont de câteva sfaturi:
• protejați-le cu huse interioare de mătase sau catifea pentru că husele se pot schimba și spăla;
• spălați-le cu apă și săpun pentru a arăta mereu bine și nu uitați să le uscați după;
• puteți să le împrospătați culoarea cu vopsea în ulei sau lăcuindu-le, așa se vor păstra mai mult timp ca noi.

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto:  custommade.com, decor4all.com, décoration-panier.fr, flemarie.fr, housebeautiful.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here