Majoritatea oamenilor care locuiesc la casă profită de faptul că au la dispoziție o grădină în care pot planta atât legume, cât și flori sau pomi fructiferi.
Unele flori nu ar trebui nicidecum să fie plantate în apropierea culturilor de legume, deoarece atrag dăunătorii, dar emit și substanțe toxice care pot compromite recolta. Care este floarea toxică din grădină pe care nu ar trebui să o plantezi lângă legume.
Aceasta este floarea toxică din grădină care îți poate strica recolta
Atunci când plantezi anumite legume sau pomi în grădină, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Nu doar solul și irigarea sunt importante, ci și plantele care se află în vecinătate.
Unele flori extrem de frumoase și parfumate pot compromite recolta de legume, fie pentru că emană o substanță toxică, fie pentru că atrag insectele care distrug plantele.
Citește și: Care este cea mai bună perioadă pentru a planta hortensii în grădină
Crinii sunt unele dintre florile care nu au ce căuta lângă legume. Pe cât sunt de parfumați și de impunători, pe atât sunt de dăunători pentru recoltă. Aceștia secretă o substanță numită acid juglonic, care afectează în principal tomatele și cartofii, dar poate fi dăunătoare și pentru alte legume din grădină.
Și trandafirii sunt dăunători pentru recolta de legume, spun specialiștii. Aceștia atrag afidele, acele insecte mici care pot compromite orice plantă. Este ideal ca trandafirii să fie plantați la distanță față de legume, pentru a nu strica recolta.
Floarea care elimină buruienile de pe orice teren
La polul opus se află florile care aduc beneficii grădinilor și terenurilor. Dacă ai o bucată de pământ pe care nu ai mai plantat nimic de ceva vreme și care a fost năpădită de buruieni, poți scăpa de ele plantând în acel loc floarea-soarelui. Aceasta este eficientă pentru a combate multe dintre plantele care cresc spontan, mai ales pirul.
După smulgerea acestuia, este indicat să faci o arătură de profunzime, toamna, pentru a scoate din pământ rădăcinile pirului. Primăvara, pământul se mai grăpează o dată, după care poți planta semințele de floarea-soarelui. Această plantă se dezvoltă și concurează cu buruienile care cresc spontan.
Rădăcina florii absoarbe cea mai mare parte din substanțele nutritive din sol, astfel încât buruienile nu mai au resurse să se dezvolte. În plus, faptul că floarea-soarelui crește mult în înălțime face ca buruienile care răsar pe sol să nu mai aibă parte de soare suficient, astfel că nu se mai dezvoltă.
Sursa: ego.ro
[…] Majoritatea oamenilor care locuiesc la casă profită de faptul că au la dispoziție o grădină în care pot planta atât legume, cât și flori sau pomi fructiferi. Unele flori nu ar trebui nicidecum să fie plantate în apropierea culturilor de legume, deoarece atrag dăunătorii, dar… Cititi mai multe aici: Florile toxice pentru grădina ta. Ce flori nu trebuie să ai lângă recolte […]