Lucrul de Crăciun care aduce noroc și belșug. Ce să pui la intrarea în casă de Sărbători

2

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi și, din acest considerent, românii apelează la tot felul de trucuri pentru a se asigura că vor avea parte doar de noroc și belșug de Crăciun și Revelion.

Pe lângă bucatale tradiționale delicioase pregătite, iată la ce superstiții apelează oamenii în luna decembrie, scrie playtech.

Crăciunița, planta de apartament care îți aduce noroc în casă de sărbători

Cui nu-i place Crăciunul? Bradul împodobit, colindele, merindele gustoase, mesele petrecute în sânul familiei, ciocolata caldă și păturile pufoase, precum și filmele festive sunt ingredientele care ne ajută să punem la punct cea mai frumoasă perioadă din an.

Superstițioșii sunt de părere că, pentru a avea parte de mult belșug și noroc în casă, în luna decembrie, trebuie să facă rost de o Crăciuniță. Această plantă de apartament cu flori roșii este ideală pentru perioada în care ne aflăm.

Cunoscută sub numele de „Steaua Crăciunului” sau „Floarea Noptii Sfinte”, crăciunița înflorește în sezonul rece al anului și aduce mult noroc purtătorului. Poate trona liniștită pe masa din sufragerie sau lângă alte plante de interior.

Pe lângă faptul că înfrumusețează întreaga locuință, crăciunița este considerată a fi simbolul credinței, purității, încrederii și descrie cel mai bine miracolul de Crăciun.

După o anumită perioadă, crăciunița își schimbă culoarea frunzelor din roșu în verde, cele două culori reprezentative ale sărbătorilor de iarnă. În ceea ce privește ritualul său de îngrijire, trebuie să ții cont de anumite sfaturi, atunci când vrei să ai grijă de această plantă.

Cum îngrijești corect crăciunița

În primul rând, crăciunița nu trebuie mutată în diferite locuri, ci trebuie ales, pentru ea, locul potrivit în casă. Indicat ar fi să o poziționezi într-un loc luminos, dar nu la fereastră, deoarece prea multă lumină o va ofili.

Un loc ideal ar fi să pui crăciunița în holul de la intrare, pentru ca oaspeții tăi să o poată admira, de fiecare dată când îți pășesc pragul casei.

În al doilea rând, crăciunița trebuie să stea la o temperatură care să nu scadă sub 15 grade, altfel floarea va avea de suferit.

În ceea ce privește udatul plantei, crăciunița nu are nevoie de o cantitate prea mare de apă, motiv pentru care ar fi bine să o uzi doar de 2-3 ori pe săptămână.

Important de reținut este că, din luna martie, floarea intră într-o perioadă de stagnare și va avea nevoie de mai puțină apă decât în mod normal, cum ar fi câteva picături o dată pe săptămână.

2 comentarii

  1. […] Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi și, din acest considerent, românii apelează la tot felul de trucuri pentru a se asigura că vor avea parte doar de noroc și belșug de Crăciun și Revelion. Pe lângă bucatale tradiționale delicioase pregătite, iată la ce… Cititi mai multe aici: Lucrul de Crăciun care aduce noroc și belșug. Ce să pui la intrarea în casă de Sărbători […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here