Echipa CoArtCo: „O casă trebuie să fie echilibrată și să exprime povestea celor care locuiesc în ea”

0

Conceptul CoArtCo a fost lansat în anul 2008, în București, de către Constantin şi Corina, doi tineri români pasionați de amenajarea caselor. Cu toate că au început acest business în plină criză economică, afacerea care se desfășoară în prezent cu doar patru angajați are succes, în 2014 înregistrând o cifră de afaceri de aproximativ 200.000 euro.

Produsele comercializate de ei sunt realizate într-o fabrică proprie aproape de Cluj, sunt produse 100% românești, adaptate climei din România. Aici se produc toate profilele decorative (ancadramente, solbancuri, cornișe, coloane, arcade etc.), în orice stil și la dimensiunea dorită. Costul se calculează în funcție de materia primă consumată, complexitatea modelului și timpului necesar de realizare. Cel mai ieftin kit complet de geam costă în jur de 90 de euro, iar modelul cel mai complex, respectiv cel mai scump este în jur de 370 euro cu tva. Au comenzi lunare de 5-6 case. În zona Ardealului au avut cele mai multe comenzi în trecut, în prezent circa jumatate din comenzile lunare fiind din București. Au fost cerințe și din afara țării, câteva comenzi fiind pentru Germania.

Dar pentru a înțelege mai bine activitatea CoArtCo, haideți să vedem ce au răspuns într-un interviu realizat de CasoTeca:

coartcoCare a fost ideea de la care ați pornit, de a realiza acest business?
Ideea firmei CoArtCo s-a conturat din anii de studenție, amândoi fiind colegi de grupă la Facultatea de Geografie, profilul de Planificare Teritorială. Suntem de părere că o casă trebuie să fie echilibrată și să exprime povestea celor care locuiesc în ea.

Este o afacere de familie sau lucrați în parteneriat cu alți asociați?
Este o afacere de familie, dar lucrăm cu numeroși colaboratori.

De unde vă procurați materia primă?
Materia primă este procurată din România și ne mândrim că vindem profile decorative românești. Încurajăm folosirea de produse autohtone, care sunt mult mai bune și potrivite țării noastre.

Care este manopera de schimbare a fațadei pentru un mp/construcție?
Manopera se calculează în funcție de mărimea și complexitatea lucrării.

Cum vă promovați produsele/serviciile?
Promovarea o facem prin intermediul internetului, a publicațiilor și a recomandărilor.

Aveți comenzi și pentru blocuri? Care comenzi predomină, pentru case nou construite sau reabilitarea unei locuințe?
Avem comenzi pentru toate tipurile de construcții, nu predomină o anumită categorie.

Aveți arhitecți sau designeri care se ocupă de schimbarea fațadei sau executați lucrări la cererea clientului?
Colaborăm cu arhitecți pentru realizarea de proiecte de fațadă. Ne place mult să colaborăm cu dl. architect Adrian Păun, care face case deosebite, mai ales pe stilul neoromânesc, dar și spaniol și mediteraneean. Oferim clienților și posibilitatea de a-și alege profilele preferate din gama noastră prezentată pe site.

Care vă sunt clienții? În ce orașe ați realizat schimbarea fațadei unei locuințe? Ați avut comenzi și în străinătate?
Avem clienți din toată țara. Expediem profilele decorative prin intermediul firmelor de curierat, oriunde în România. Da, am avut comenzi și în străinătate și ne dorim să extindem acest lucru.

Există un client/o casă care vă place în mod deosebit și de ce?
Ne place foarte mult casa de la Lungulețu, unde proprietarul a avut creativitate și viziune, rezultând o casă elegantă și spectaculoasă. De asemenea, ne place mult și blocul rezidențial de la Aviatorilor, unde am furnizat profile decorative moderne, în linii drepte, care s-au îmbinat perfect cu întreaga construcție.

 

Cine sunt concurenții pe această piață de profile decorative?
Noi realizăm profile decorative personalizate pe comandă. Putem face orice model, la orice dimensiune, în orice stil. Fiecare casă are proporții diferite și astfel și profilele decorative trebuie realizate în funcție de aceste proporții.

Ce proiecte de viitor aveți? fatade blocuri
Ne dorim să extindem afacerea și să facem cunoscut mai mult stilul architectural neoromânesc modern. Stilul neoromânesc este singurul stil architectural care ne aparține numai nouă ca popor, este unic în lume.

Care este în opinia dumneavoastră, cel mai frumos oraş din România din punct de vedere architectural şi de ce?
Chiar dacă pare neobișnuit, nouă ne place Bucureștiul. Este un oraș complex, plin de istorie, unic, unde poți găsi case în foarte multe stiluri arhitecturale. Nouă ne plac casele frumoase, chiar dacă sunt vechi sau noi, mici sau mari, moderne sau clasice. Recomandăm cu căldură tururile tematice sub îndrumarea domnului Valentin Mandache,                                                                                                                     o să aflați foarte multe lucruri interesante despre arhitectură.

 

Showroom-ul CoArtCo:

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here