Cȃteva sfaturi pentru a ține la distanță viespile

1

Vara și toamna, unele dintre cele mai prezente insecte în grădini și parcuri sunt viespile. Mici sau mai mari, în funcție de specie, caută hrană continuu, fiind atrase imediat de resturi de mȃncare, de sucuri și bere.

Pot crea neplăceri mărunte celor care trebuie să renunțe la bucata de friptură pe care s-au plimbat sau la băutura în care și-au găsit sfȃrșitul, dar pot fi cu adevărat periculoase pentru cei care au alergii.

Vezi și: Cum scapam de sobolanii din gradina?

Cum putem ține la distanță viespile?

Ȋn primul rȃnd, ar trebui să renunțăm definitiv la ideea de a folosi insecticide. Aceste substanțe ne fac nouă, oamenilor, extrem de mult rău fiind cancerigene, iar apoi multor specii de insecte și altor animale care se hrănesc cu acestea. Ȋn plus, veți observa că nu au efect asupra viespilor decȃt pe termen scurt.

Ȋn al doilea rȃnd, trebuie să ținem cont de faptul că temutele înaripate au un rol deosebit de important în grădini, controlȃnd afidele și polenizȃnd plantele.

Iată cȃteva modalităţi de a le alunga fără a le omorȋ:

  • Strȃngeţi fructele coapte care cad ȋn iarbă sau dacă sunteţi la picnic, ȋntr-un parc, evitaţi să vă așezaţi ȋn astfel de zone. Sucul dulce al poamelor atrage ca un magnet insectele.
  • Acoperiţi capetele ţevilor de la garduri și menţineţi ordinea ȋn grădină.
  • Cum plantele aromate nu sunt pe gustul viespilor, le puteţi folosi pentru a le ȋndepărta. Cȃteva tufe de mentă, citronella, busuioc, cimbru sau pelin vor avea un succes spectaculos.
  • Vă puteţi folosi și de unele flori decorative cum ar fi crăiţele și mușcatele sau de vase cu scorţișoară, oţet, cafea proaspăt măcinată sau felii de castravete. Vor avea un efect similar.
  • Evitaţi ȋnsă coada șoricelului, morcovul și feniculul deoarece parfumul acestora este foarte ȋndrăgit de viespi.

Sursa foto: www. Linkedin.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here