Mai multe vedete de la noi, precum Adda, Lora, Cabral sau Ionuţ Iftimoaie, au pus umărul şi au ajutat peste 200 de voluntari din toate colţurile lumii să construiască opt case în cinci zile. Habitat for Humanity România a celebrat Ziua Mondială a Locuirii prin construcţia accelertă de locuinţe pentru familiile nevoiaşe din Bacău.
Vedetele au lucrat cot la cot cu voluntarii din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia şi au ajutat la construcţia a 8 case în cinci zile. Voluntarii au petrecut peste 7.000 de ore , iar pe şantier au mai muncit şi Speak, Andrei Leonte, Proconsul, vedetele Prima TV Ioana Maria Moldovan și Livia Graur, echipele Trăsniți în Nato (Grig Chiroiu, Bogdan Dumitrescu, Livia Taloi, Constantin Zamfirescu, Cătălin Marin) și Cronica Cârcotașilor (Șerban Huidu, Codruț Kegheș, Cristian Hrubaru, Ioana Petric) precum și deputatul Ovidiu Raețchi.
Printre companiile care au donat bani şi materiale de construcţii se numără Dedemna, Adeplast, Tondach, Kronospan, Teraplast, Politub, MTI – Saint Gobain Group, AkzoNobel, DB Schenker, Fiskars, Epics Photobooth, Aqua Carpatica şi Kaufland.
Cele opt locuințe sunt construite în Cartierul Izvoare din Bacău, în sistem duplex, și au două dormitoare, o bucătărie, un living și o toaletă. Familiile care beneficiază de locuințelele noi din Bacău respectă criteriile de selecție ale asociației Habitat for Humanity România: trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, să muncească un număr de ore la propria casă și să returneze către Habitat for Humanity România costul casei la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția de locuințe pentru alte familii dezavantajate.
România este una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, unde peste 5 milioane de oameni locuiesc în condiții care le pun în pericol sănătatea, educația și dezvoltarea. 41,2% dintre români nu au grupuri sanitare în casă, faţă de media europeană de 3,1%, iar 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8%.