Cum faci să-ți ajungă muzica la suflet

2

Cum faci să-ți ajungă muzica la suflet. Acum poți să asculți muzică de pe orice device și ai acces la o grămadă de genuri și stiluri. Nu avem niciun motiv să fim nemulțumiți: chiar trăim într-o adevărată huzureală sonoră, cu nenumărate platforme și milioane de melodii.

 

De obicei, ascultăm pe repede înainte, în căști către serviciu, în mașină și lista poate continua. Și eu fac la fel. Însă, dacă găsesc ceva ce mă captivează, aprofundez și îmi iau timp să ascult liniștit.

Și sunt destul de rare momentele când poți fi liniștit, în care te simți mai bine și mai confortabil, asta chiar și acasă. Și aici există o grămadă de factori perturbatori, de la vecini cu bormașini la copiii vecinilor sau la copiii „din dotarea proprie”.

Așa că, de cele mai multe ori, pândesc momentele de liniște relativă să îmi ascult albumele pe care le pun deoparte în timpul unei luni.

În acestă „îndeletnicire” am și tabieturi, asta să nu le zic reguli. Nu ascult muzica de la televizor sau de pe youtube.com decât dacă vreau să dansez cu fiica mea. Și nu ascult mp3 decât foarte rar, când nu am alt format. Muzica bună, oricare credeți fiecare că ar fi, e nevoie să fie ascultată în formate necomprimate! De cele mai multe ori ascult muzici cu orchestră sau cu minimum 3-5 instrumente și vreau să se audă toate bine. Nu-mi place nici să folosesc căști.

Sigur ziceți acum că sunt cârcotaș sau că sunt prea pretențios, însă îmi pasă foarte mult
de ce și cum ascult. Pentru mine, o experiență bună e atunci când ai răgaz o oră, un platan
(pick-up) un vinil cu dichis, să stai liniștit și tolănit pe canapea (încă sunt în căutarea unui
fotoliu care să-mi convină din toate punctele de vedere) și să ascult pe îndelete.

E normal să urmeze și vreun BIS, dacă ce am audiat e de calitate.

Vezi și Cum să asculți muzica preferată de Crăciun, în condiții excelente

Muzica este o parte importantă a vieții noastre influențându-ne în diferite moduri, de multe ori fără să realizăm acest lucru. Ea activează diferite părți ale creierului nostru și ne poate schimba dispoziția, felul în care vom relaționa sau socializa. Așadar, oferiți-vă, măcar o dată pe lună, o oră cu muzica bună, în liniște, voi cu voi.

Încercați să creați un ambient care să vă fie pe plac și unde muzica să fie elementul central.

Vezi și Spadă din secolul al XVI-lea descoperită în judeţul Suceava

Articol de Andi Enache, Ploieștii.ro

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here