Etape pentru construirea unui grătar de grădină

1
Etape pentru construirea unui grătar de grădină

Pentru cei care locuiesc la casă în mod special dar și pentru cei pasionați de grătare, grătarul este o provocare pentru că îl puteți folosi și ca să coaceți vinete sau ardei fără să mai murdăriți aragazul sau să faceți fum în casă dar și pentru alte preparate culinare.

Așa cum spuneam într-un articol anterior, grătarul de grădină are diverse denumiri: grill, barbeque, șemineu de exterior, grătar de curte, grătar de grădină sau pur și simplu grătar din cărămidă. Există multe modele de grătare cum ar fi grătarul de grădină medieval- cea mai nouă apariție, grătarul de curte modern cu aspect minimalist și linii actuale, grătarul tradițional care are ca element definitoriu cărămida aparentă rostuită sau cărămida roșie, grătarul de grădină simplu- clasic laprima vedere dar dă personalitate curții și cel mai complex datorită dotărilor cu care este echipat- grătarul de cărămidă multifunctional.

Citește și: Cinci tipuri de grătare de grădină utile în orice curte

Indiferent de cum este denumit sau de tipul de grătar ales, dacă vă doriți unul personalizat pe un anumit spațiu trebuie să urmați niște etape pentru a construi un grătar de grădină. Prima etapă este turnarea fundației, de obicei din ciment care să se potrivească perfect pe dimensiunile grătarului. Urmează apoi baza grătarului respectiv pereții grătarului care se constriuesc din BCA sau cărămizi termobloc. Dacă ați ales stilul rustic, baza din BCA trebuie acoperită cu, cărămidă decorativă. Turnarea plăcii de beton este următorul pas pe care va fi așezat apoi grătarul propriu-zis. Acesta se realizează folosind un cofraj din lemn care să dea formă plăcii. Apoi construcția cuptorului care poate fi ridicată în formă clasică cu trei pereți din cărămidă și o deschidere în formă de semicerc. La final se montează coșul de evacuare, acesta poate fi cumpărat din comerț sau construit din cărămizi.

Dacă nu aveți de alocat o sumă mare de bani, puteți alege grătare gata făcute care se găsesc în magazinele de bricolaj cu prețuri mai mici, cuprinse între 600 lei și 1000 lei. Altă variantă ar fi să comandați un grătar care poate fi livrat acasă neasamblat, dacă puteți să-l montati singuri. O altă soluție este să faceți comandă la o firmă specializată în acest domeniu care vă va construi un grătar personalizat ca model și dimensiuni, însă vă va costa mai mult. Prețul unui grătar va fi diferit, în funcție de materialele folosite și complexitatea lucrării, între 7000 lei și 20 000 lei.

Pentru inspirație vă prezentăm câteva poze cu grătare de grădină:

Sursa foto: pinterest.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here