Plante decorative pentru alei de poveste

0

Aleile sunt o parte integrantă a fiecărei grădini. Acestea îți permit să ajungi dintr-un loc într-altul cu ușurință. Totuși, aleile nu trebuie să fie doar practice, ci pot deveni căi de acces decorative și frumoase. CasoTeca îți prezină plante decorative pentru alei de poveste.

Nu este foarte greu să transformi cărările din grădina ta în ceva cu adevărat magic. Ai nevoie de ajutorul unor plante care vor adăuga culoare grădinii tale și un farmec aparte. În plus, multe dintre aceste plante fac față cu brio traficului intens. Iată mai jos despre ce plante decorative pentru alei de poveste e vorba.

Steaua Albastră sau pe numle ei științific Isotoma Fluviatilis este una dintre cele mai comune plante folosite pentru decorarea pavajului din grădină. Micile flori albastre sunt doar unul dintre motivele pentru care sunt atât de populare, însă motivul principal este că face față traficului. În plus, această plantă perenă este ușor de crescut și se înmulțește foarte repede. Din mai până în octombrie vei avea parte în grădina ta de un covor spectaculos. Cât costă? Noi am găsit la magazinul online Sieberz prețul de 50 de lei pentru un set cu trei bucăți.

Plante decorative pentru alei de poveste
Steaua albastra

Cimbrișorul este o altă plantă care te va ajuta să decorezi aleile din grădina ta. Această plantă perenă înflorește din mai și până în septembrie. Frunzele sunt verzi, iar florile sunt mov cu un miros plăcut. Nu are nevoie de îngrijire specială, din moment ce crește în voie pe dealuri și câmpuri, și se va încadra perfect pe lângă dalele din grădină.

Sezonul reducerilor a cam trecut. Dar un tv Panasonic UltraHD curbat pe care l-am găsit pe eMAG are o reducere fabuloasă de 2250 lei. Vezi si tu despre ce vorba

Plante decorative pentru alei de poveste
Cimbrișor

I se mai spune muschi de piatră scoțian. Sagina subulata este un alt tip de plantă care în combinație cu pavajul din grădină va crea o alee de poveste, și asta pentru că formează un covor dens și bogat în frunze și flori, asemenea mușchilor. Această plantă înlocuiește foarte bine gazonul și trebuie să mai știi că peferă solurile acide și bine drenate. Un plicuțet cu semințe costă șase lei.

Plante decorative pentru alei de poveste
Sagina subulata sau mușchi de piatră scoțian

Penele de iarbă sau Leptinella squalida, cum mai este numită, este o plantă cu o mare acoperire a solului. Are frunze în formă de pană, care nu necesită tundere și este ușor de întreținut. Planta are flori de culoare galben deschis, sub formă de biluțe. Are nevoie în schimb de multă apă și lumină. Pentru un metru pătrat e nevoie de circa patru, șase bucăți, iar prețul pentru trei bucăți este de 30 de lei, tot de la magazinul Sieberz.

Plante decorative pentru alei de poveste
Plante decorative pentru alei de poveste: pene de iarbă

Cunoscută popular sub denumirea de gălbioară, acestă plantă perenă acvatică este o altă variantă pe care o poți lua în calcul la decorarea pavajului din grădină. Este rezistentă și crește foarte ușor atât în locurile cu lumină, cât și în cele cu umbră sau semi-umbră. Înflorește în iunie, iar florile rezistă până la sfârșitul lunii august. Un plic de semințe costă 10 lei la Garden Expert.

Plante decorative pentru alei de poveste
Plante decorative pentru alei de poveste: gălbioara

O gamă variată de specii este cuprinsă în categoria Sedum, adică iarba grasă. Acestea sunt plante suculente, potrivite pentru casă, dar și pentru grădină. În schimb, pentru a avea un covor spectaculos în grădină, trebuie să alegi plantele din specia Sedum acre. Fiind o plantă suculentă, se descurcă foarte bine și fără prea mult apă, iar frunzele rămân verzi chiar și iarna. Un plic cu semințe costă 10 lei la Grădina Moșului.

Plante decorative pentru alei de poveste
Sedum, iarbă grasă

Soleirolia Soleirolii sau Lacrimi de înger cum a mai fost numită, este o plantă care merge nu doar în ghiveci, ci și între dalele din grădină. Este o plantă rezistentă, care formează un covor înalt de circa cinci centimetri. Nu are nevoie de îngrijiri speciale și crește atât la umbră, cât și în locuri luminoase. Un plic cu semințe costă 15 lei la City Garden.

Plante decorative pentru alei de poveste
Soleirolia Soleirolii sau Lacrimi de înger

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here