Top 5 soluții naturale pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

0

Gândacii de bucătărie pot deveni un adevărat coșmar. Dacă v-au infestat casa, probabil singura soluție la care v-ați gândit este să folosiți substanțele chimice foarte toxice, de care să fiți siguri că își fac treaba. Paradoxal însă, acestea pot dăuna sănătății chiar mai mult decât prezența gândacilor în locuință.

 

Cu atât mai mult cu cât aveți copii mici sau animale de companie, e indicat să folosiți alternative la substanțele dăunătoare. Acestea există și pot fi foarte eficiente.

Top 5 modalități de a scăpa de dăunători fără substanțele chimice:

  1. Praf de copt și zahar

Se amesteca praful de copt cu zaharul în proporți egale. Compoziția se pune în mici recipiente pe traseele gândacilor de bucătărie. Lângă aceste este important sa se pună și niște recipiente cu apă. Gândacii de bucătărie vor fi atrași de mirosul de zahăr, iar după ce vor bea apă, aceasta va reacționa cu praful de copt.

  1. Uleiuri esențiale

Uleiuri esențiale de mentă sau de lavandă pot funcționa și ca un insecticid complet. Pulverizate în dulapuri, sertare, în jurul plintelor sau a scurgerilor, pot respinge gândacii de bucătărie.

  1. Bandă adezivă

O metodă eficientă de eliminare a gândacilor se poate dovedi folosirea unei capcane care se găsește în supermarketuri sau în magazinele de bricolaj. Banda adezivă, care trebuie sa fie una de calitate, se întinde cu partea lipicioasă în sus, iar pe ea se pune o momeală – brânză, zahăr sau grăsimi – pentru a atrage gândacii.

  1. Frunzele de dafin

Parfumul frunzelor de dafin s-a dovedit că respinge gândacii și îi ține departe de bucătărie. Prin urmare, folosirea acestora în toată casa este o soluție la care nu mulți s-au gândit.

  1. Făină, zahăr și acid boric

Se amestecă cantități egale de acid boric, făină și zahăr și se face un aluat, din care se formează bile și se așază în locurile preferate de gândacii de bucătărie, cum ar fi sub frigider, aragaz și spatele dulapurilor și sertarelor. Acidul boric va ucide gândacii care vor deveni apoi hrană pentru alte gândaci. Deși acest lucru este extrem de eficient la uciderea gândacilor, acidul boric poate fi periculos pentru animalele de companie.

Păsări rare în Moldova

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here