Fototapet 3D, cand imaginația se confundă cu realitatea

1

Fototapet 3D este o noua categorie de modele de fototapet propus celor care vor să își redecoreze locuința.

Cei interesați pot alege fie un fototapet 3D cu orașe celebre, fie cu peisaje exotice sau care reprezintă o plajă.

Caracteristica speciala a unui fototapet 3D este compoziția imaginii fotorealiste, a unghiului din care este realizată fotografia artisticî, scoțând în evidență iluzia perspectivei. Un fototapet 3D poate fi uluitor prin impresia realității pe care o conferă.

Comparativ cu celelalte modele de fototape, un fototapet 3D este realizate pe suport de hârtie sau pe suport vlies (netesut), ambele variante permițând peretelui să respire. Diferența practica dintre cele doua materiale pe care se imprima modelele de fototapet este ca vliesul este mai stabil în timpul aplicării, se poate șterge cu cârpă umedă și se poate îndepărta fără probleme atunci când se vrea schimbarea lui.

fototapet-padurea-de-mesteceni-colectia-national-geographic~8367288Montajul unui unui fototapet 3D este la fel ca cea a unui fototapet standard, respectându-se întotdeauna instrucțiunile producatorului. Este foarte importantă citirea instrucțiunilor atașate produsului, întrucat acestea diferă în funcție de producator, dar și de tipul de fototapet.

În funcție de anumite caracteritici (de exemplu, dimensiunu, materialul pe care este imprimată fotografia, producător), prețul pornește de la 90 de lei și ajunge până la 500 de lei.

Un fototapet 3D poate fi folosit pentru decorarea atât a dormitorului sau livingului, cât și a birourilor, dar este destinat și segmentului horeca.

Ce este fototapetul vlies?

Fototapetul vlies este fototapet printat pe un suport special format din fibre nețesute. Acest suport confera câteva avantaje comparativ cu celelalte tipuri de fototapet. Dintre acestea menționăm o stabilitate buna în timpul aplicării pe perete, o aplicare mai ușoară, întrucât adezivul se aplica direct pe perete, iar marginile se alătura, nu se suprapun și se îndepărtează ușor chiar și după câțiva ani. Înacelași timp, după cum am menționat, permite peretelui să respire, acest avantaj fiind conferit de altfel și de fototapetul pe hârtie.

Sursa – Arbex Art Decor

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here