Apartament într-un bloc modernist amenajat în stil maximalist

Un proiect de renovare şi amenajare cu păstrarea și respectarea spiritului arhitectural al apartamentului

0

Apartamentul cu o suprafață de 110 mp se află în centrul Bucureștiului, la ultimul etaj al unei clădiri moderniste. Proprietarii au dorit un proiect de renovare şi amenajare.

Renovare cu materiale de calitate şi mobilier vintage

Dorinţa lor a fost de a păstra și respecta spiritul arhitectural al apartamentului și al clădirii prin atenția la elementele care afectează fațada (ferestre, echipamente de răcire) iar pentru designul de interior de a folosi materiale de calitate și mobilier vintage din zona Art Deco și Modernism. În acest scop au apelat la biroul de arhitectură Annterior Studio. Proiectul de design de interior a fost realizat de  arhitecţii de interior Anna Chițan și Maria Farcaș şi prezentat la Bienala Naţională de Arhitectură 2023 la secţiunea Arhitectură de interior. Proiectul a fost demarat la finalul anului 2021 si finalizat la inceputul anului 2023.

Dining room

Conceptul proiectului

“În demersul nostru ne-am folosit de circularitatea fluxului din apartament să conectăm spațiile prin silogisme estetice care să coerentizeze abordarea în întreg spaţiul.”

Detalii şi elemente decorative

Deasemenea designerii au apelat la trucuri de tipul trompe l’oeil pentru a deghiza spațiile de depozitare sau alte spații funcționale și a permite elementelor decorative să se exprime.
Apartamentul a suferit o renovare profundă, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare, a parchetului și a tuturor instalațiilor. S-au păstrat o parte din uși și mozaicul de ciment din holul de la intrare.

Stil maximalist, decoraţiuni de epocă

Din punct de vedere stilistic s-a mers pe ideea de maximalism, încurajat de proprietar, apelând frecvent la mobilier, corpuri de iluminat sau decorațiuni de epocă dar cu o puternică capacitate de integrare în interioare contemporane.

Open space, lucrări de artă

“Pentru că arta joacă un rol important în interioarele Annterior și considerând cu tărie că nu ar trebui să lipsească din nici un interior, mai ales unul curatoriat de un arhitect sau designer, cei care ar trebui să fie promotori principali ai artei si artiștilor, am avut concursul și entuziasmul beneficiarului pentru achiziția de lucrări de artă modernă și contemporană care însuflețesc și elevează suplimentar interiorul.”

Dormitorul cu o frumoasă deschidere

Foto: Cătălin Georgescu

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here