O experienţă arhitecturală în Australia

1

Visele pot deveni realitate! Cel puțin asta pot susține proprietarii unei case de poveste din Sydney, Australia. Deși terenul probabil nu era unul ideal pentru construcție, arhitecții au reușit să-l valorifice la maximum. Iar ceea ce a ieșit este spectaculos.

Parcela era destul de generoasă, însă cu o formă dreptunghiulară lungă ce coboară spre ocean, pe o pantă. De aceea, construcţia s-a realizat pe mai multe niveluri, într-un mod terasat care a presupus un sistem ingenios de treceri între spaţii.

În partea din spate a casei se găseşte piscina, care a fost construită în așa fel încât să pară că se continuă cu oceanul.

Schițe și idei

Construcţia casei a fost concepută cu două corpuri principale aranjate astfel încât să se formeze o curte interioară centrală. În corpul din faţă sunt plasate dormitoarele şi facilităţile, iar corpul din spate conţine livingul, terase de dimensiuni mari, precum şi un birou. Tot în acest corp se regăsesc diningul şi bucătăria, plasate, foarte interesant, la ultimul etaj, asigurând o vedere panoramică deosebită. Bucătăria se prelungeşte în exterior cu o terasă generoasă, unde este organizată o zonă de barbeque.

Corpurile de clădire şi faţadele sunt astfel organizate încât să fie realizată umbrirea naturală pe timp de vară precum şi maximizarea câştigului solar pe timp de iarnă. Asta deși, în Australia, vorbim de ierni destul de blânde.

Un accent deosebit a fost pus pe sustenabilitate, casa încadrându-se în categoria celor cu consum foarte redus de energie. Pentru realizarea acestui deziderat, pe lângă o izolaţie considerabilă, a fost concepută în acest scop o serie întreagă de măsuri şi dotări.

O casă plină de căldură

Stilul este minimalist însă oferă multă relaxare. Este de remarcat înălţimea deosebită a încăperilor ce asigură realizarea unui joc de volume interesant. Decoraţiuni speciale de perete de mari dimensiuni se asortează în mod ingenios cu corpurile de iluminat cu design deosebit.

Deşi amenajate în stil minimalist, interioarele sunt calde, acest fapt datorându-se folosirii din abundenţă a lemnului, atât în cazul mobilierului şi a pardoselii, cât, mai cu seamă, a placării pereţilor la interior cu panouri din lemn într-o nuanţă asemănătoare pardoselii.

Citește și: Ce trebuie să știi când îți termoizolezi casa

Amenajarea unui duplex de vis în “Orașul luminilor”

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here