Rulourile, o soluție eficientă de umbrire pentru casa ta

4

Opțiunile de pe piața sunt destul de variate când vorbim de soluții de umbrire.  Una dintre cele mai eficiente sunt rulourile, mai ales atunci când dorim ca razele soarelui să nu pătrundă în interior. În timpul verii, reduc căldura cu până la 90% fără să împiedice pătrunderea luminii, iar iarna îmbunăţesc izolaţia termică cu până la 34%, contribuind substanţial la reducerea consumului de energie.

Accesoriile se montează în dreptul spaţiilor vitrate, la exterior, motiv pentru care pot deveni şi un element de design modern atât la interior, cât şi pe faţada casei, putând fi şi comandate prin telecomandă.

 

Pe lângă partea de înfrumuseţare a locuinţei, rulorile joacă un important rol funcţional, protejând interiorul de razele UV, care, de multe ori, mai ales pe timpul verii, pot crea disconfort, supraîncălzind locuinţa sau chiar decolorând anumite obiecte din cameră.

Cele pentru interior sunt textile cu o gamă extrem de variată de culori şi modele grafice, putându-se opta pentru cele opace sau pentru cele care lasă să pătrundă lumina într-un anumit grad.

În ceea ce priveşte rulourile exterioare, acestea se montează în balcoane, la ferestrele de mansardă sau pe lateralele pergolelor, putând asigura totodată protecţie termică, fonică, antiefracţie.

Puteţi alege între montarea unor rulouri din aluminiu sau PVC, fiecare având avantajele şi dezavantajele sale. Cele din PVC sunt, în primul rând, mai ieftine şi asigură o barieră termică excelentă, rezistând foarte bine la şocuri. La rândul lor, rulourile din aluminiu sunt ceva mai scumpe, au o rezistenţă mai scăzută la zgârieturi, însă asigură o foarte bună protecţie antiefracţie.

Citește și Economiseşte bani: cum să faci un difuzor de parfum pentru cameră

Ele reprezintă o barieră termică bună, iar principalul avantaj este că nu se deformează din cazua soarelui (aşa cum se poate întâmpla în cazul celor din PVC), suportă tratarea chimică şi vopsirea şi au o durată de viaţă mai mare (de până la 15-20 de ani). Înainte de face alegerea finală, puneţi în balanţă caracteristicile fiecărui tip de rulou în parte şi optaţi pentru cel care se potriveşte cel mai bine dorinţelor şi bugetului vostru.

 

Recomandările noastre

  • Cumpăraţi rulouri de la firme care asigură montajul şi care măsoară cu exactitate suprafaţa ce trebuie acoperită de rulou, mai ales că măsurătorile greşite duc la rulouri exterioare care nu vor putea fi montate sau nu veţi beneficia în totalitate de calităţile lor.

  • Înainte de alegerea finală, puneţi în balanţă caracteristicile fiecărui tip în parte şi optaţi pentru cel care se potriveşte cel mai bine dorinţelor şi bugetului vostru.

Citește șiGrătar pe gaz sau cu cărbuni? Care sunt avantajele şi dezavantajele

 

 

 

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here